Denne er ikke akkurat anbefalt av Grete Rode,men fy søren å god den var:) Denne skal lages flere ganger, men et lite tips be inn mange hvis du skal bake den:):)
Er den ikke lekker i dåpen til Emma blir det rosa sløyfe og kanskje bare rosa pynt:)
Kaken falt i smak og ei veninne bestilt den til barnebursdagen hun skal ha i mars. Jeg syns det var kjempe koselig og gleder meg til å bake den igjen♥
Her er oppskriften hvis noen vil bake:
De to ingrediensene skal varmes i en stor kasserolle på svak varme.
400g margarin
4,5dl vann
Mål opp og ha ingrediensene som står nedenfor i en bolle for seg selv og bland de sammen. Sikte de tørre ingrediensene oppi kasserollen med smør og vann.
9dl hvetemel
9dl sukker (Du leste riktig)
1ts salt
5ss bakekakao
Visp 4 egg og ha de deretter oppi kasserollen med de andre godsakene.
Ta 2 ts natron oppi lett rømmeboksen og rør om, så heller du det oppi kasserollen. Rør om, ikke bruk mikser på noe annet i denne oppskriften enn eggene.
Bruk to rundformer på 22 cm. Smør med smør.
Fordel røren likt oppi de 2 formene.
Ha i ovnen!!
200 grader i ca 40 min:)
Sjokoladeglasuren:
200g margarin
4ss kakao ( Jeg brukte sikkert mer)
300-500g melis
4ss sjokolademelk
1 stor plate med melkesjokolade
1. Smelt margarinen på svak varme
2. Tilsett kakao-kok 1 min hell i mixeren
3. Smelt melkesjokoladen i vannbad.
4. Ha sjokoladen oppi mixeren. mix litt.
5. Tilsett melis ( Trenger ikke være så tykk, helst litt rennende).
6. Avkjøl i kjøleskap( Da blir glasuren tykkere)Husk og ikke glemme av den det gjorde jeg...
7. Etter avkjøling = mix!
Om du synes den er for tynn=melis, eller for tykk= sjokomelk !
Legg sjokoladeglasur mellom kaken.
Smør glasuen på sidene og oppå.
Sett på kvikklunsjene. Finest og du knekker platen i to. Altså, to og to kvikklunch sammen. Nonstop oppå.
Sløyfe rundt!
Ferdig til og nytes, blir bare bedre og bedre noen dager i kjøleskapet:)
Ha en super søndag:)
Snart ny uke og ny muligheter!!! Vi krysser fingre for at Snuppa er frisk og vi kan finne på noen sprell:):)
Den så fantastisk god ut, Karoline!
SvarSlettHei. denne kaken så veldig god ut, og jeg fikk lyst til å prøve den i min datters ettårsdag som er i påsken. Var så fine påskefarger på nonstopene, at den nok passer perfekt!
SvarSlettMen så lurte jeg på: Hva skjer når man tar av båndet/skal skjære i kaka? Holder kvikklunsjene seg på plass?
ja. bandet er der bare for å halde kvikklunsjene på plass til glasuren de er festet til er skikkelig stivnet :-)
Slett