søndag 27. februar 2011

Kvikk Lunsj kake♥

Da Emma og jeg var i Babyshower hadde jeg også med kake. Denne oppskriften fant jeg på nettet en dag og fant ut at den kunne vært fin den dagen Emma skal døpes. Babyshoweren var en perfekt mulighet til å prøve ut oppskriften:)

Denne er ikke akkurat anbefalt av Grete Rode,men fy søren å god den var:) Denne skal lages flere ganger, men et lite tips be inn mange hvis du skal bake den:):)

Er den ikke lekker i dåpen til Emma blir det rosa sløyfe og kanskje bare rosa pynt:)



Kaken falt i smak og ei veninne bestilt den til barnebursdagen hun skal ha i mars. Jeg syns det var kjempe koselig og gleder meg til å bake den igjen♥

Her er oppskriften hvis noen vil bake:
De to ingrediensene skal varmes i en stor kasserolle på svak varme.
400g margarin
4,5dl vann


Mål opp og ha ingrediensene som står nedenfor i en bolle for seg selv og bland de sammen. Sikte de tørre ingrediensene oppi kasserollen med smør og vann.

9dl hvetemel
9dl sukker (Du leste riktig)
1ts salt
5ss bakekakao

Visp 4 egg og ha de deretter oppi kasserollen med de andre godsakene.

Ta 2 ts natron oppi lett rømmeboksen og rør om, så heller du det oppi kasserollen. Rør om, ikke bruk mikser på noe annet i denne oppskriften enn eggene.

Bruk to rundformer på 22 cm. Smør med smør.

Fordel røren likt oppi de 2 formene.

Ha i ovnen!!

200 grader i ca 40 min:)

Sjokoladeglasuren:

200g margarin
4ss kakao ( Jeg brukte sikkert mer)
300-500g melis
4ss sjokolademelk
1 stor plate med melkesjokolade

1. Smelt margarinen på svak varme
2. Tilsett kakao-kok 1 min hell i mixeren
3. Smelt melkesjokoladen i vannbad.
4. Ha sjokoladen oppi mixeren. mix litt.
5. Tilsett melis ( Trenger ikke være så tykk, helst litt rennende).
6. Avkjøl i kjøleskap( Da blir glasuren tykkere)Husk og ikke glemme av den det gjorde jeg...
7. Etter avkjøling = mix!
Om du synes den er for tynn=melis, eller for tykk= sjokomelk !

Legg sjokoladeglasur mellom kaken.
Smør glasuen på sidene og oppå.

Sett på kvikklunsjene. Finest og du knekker platen i to. Altså, to og to kvikklunch sammen. Nonstop oppå.
Sløyfe rundt!

Ferdig til og nytes, blir bare bedre og bedre noen dager i kjøleskapet:)

Ha en super søndag:)

Snart ny uke og ny muligheter!!! Vi krysser fingre for at Snuppa er frisk og vi kan finne på noen sprell:):)


3 kommentarer:

  1. Den så fantastisk god ut, Karoline!

    SvarSlett
  2. Hei. denne kaken så veldig god ut, og jeg fikk lyst til å prøve den i min datters ettårsdag som er i påsken. Var så fine påskefarger på nonstopene, at den nok passer perfekt!

    Men så lurte jeg på: Hva skjer når man tar av båndet/skal skjære i kaka? Holder kvikklunsjene seg på plass?

    SvarSlett
    Svar
    1. ja. bandet er der bare for å halde kvikklunsjene på plass til glasuren de er festet til er skikkelig stivnet :-)

      Slett